[searchandfilter id="149"]

Vitero

Vitero: een nieuwe standaard voor online kennisdelen

Vitero staat voor Virtual Team Room. Vitero is een platform om online mensen live met elkaar in contact te brengen. In tegenstelling tot platforms als Adobe Connect of bijvoorbeeld Skype for Business staat niet de face-to-face ontmoeting centraal maar. Bij Vitero staat – letterlijk- de inhoud centraal.

De keuze voor een platform

Wanneer organisaties starten met online kennisdelen wordt vaak in eerste instantie aan een webinar gedacht. Denk bijvoorbeeld aan de beroepsvereniging die haar leden wil informeren over nieuwe wet- en regelgeving. Of NGO’s die casuïstiek willen uitwisselen met collega-organisaties. Ook commerciële bedrijven zien kennisdelen steeds vaker als een onmisbaar instrument in hun (content)marketingstrategie. Een webinar of webinarreeks produceren is dan een logische gedachte. Adobe Connect is een voorbeeld van een goed platform voor webinars.

Webinar-platforms zijn tools die veelal zijn gebrouwd rondom het gebruik van video middels de webcam. Dat zie je terug in de GUI (hoe ziet het programma eruit op het scherm) maar vooral ook in de techniek. Hoe meer de nadruk ligt op HD video kwaliteit (bijvoorbeeld in Skype for Business) hoe mooier uiteraard het beeld, maar hoe beperkter de tools en vaak ook de performance (snelheid en “er niet uit klappen”).

Vitero is primair gebouwd rondom interactie op de content. dat maakt het zo’n geschikt platform voor online kennisdelen. Zoals je in onderstaand plaatje ziet: de inhoud (presentatie, video etc.) is gecentreerd in beeld. De filosofie van Vitero is gebaseerd op gebruikersgemak, een hoge mate van acceptatie van gebruikers en efficiency op het gebied van communicatie.

vitero op pc

Deelnemers zitten als het ware rond de tafel met de presentatie in het midden. De ‘voorzitter’ zit in het midden bovenaan het scherm. Alle deelnemers zijn standaard in beeld met een foto of een zelfgekozen avatar. In principe zie je dus geen video. Uit onderzoek blijkt dat mensen elkaar goed kunnen onthouden aan de hand van de combinatie van hun naam, een beeld (foto) en hun stem. Dat zijn precies de drie aspecten waar Vitero gebruik van maakt.

Interactie in Vitero

De interface van Vitero is ontworpen voor intuïtief gebruik. Standaard heeft de voorzitter een microfoon. Ook een eventuele co-voorzitter heeft een microfoon. Wanneer een deelnemer iets wil vragen klikt hij op het icoontje ‘hand opsteken’.  Bij de foto van de deelnemer verschijnt een handje. De voorzitter schuift met de muis de microfoon naar de deelnemer: en deze heeft vanaf dat moment de mogelijkheid alle deelnemers toe te spreken. Wanneer toch wenselijk is het mogelijk de webcam aan te zetten, bijvoorbeeld voor de spreker. De icoontjes zijn duidelijk en de bediening is eenvoudig.

Tools en features

Een aantal voorbeelden van tools en features in Vitero:

  • break-out rooms
  • polls, enquêtes, gepersonaliseerde en anonieme vragen. Automatische registratie.
  • brainstorm tools, bijvoorbeeld post-its en puntentoekenning
  • schermdelen, zonder extra plugins
  • videospeler, de presentatie kan gelijktijdig uitleg geven
  • opname mogelijk in MP4
  • module examineren.

Connectiviteit

Vitero kan worden geïntegreerd met bekende Learning management Systemen als Moodle, Viversa e.a. Deeelnemer informatie wordt overgezet en de Vitero-sessie wordt bezocht via het LMS.
Voor Outlook integratie is een plugin beschikbaar.

Vitero wordt onder meer gebruikt door: Lufthansa, GSK, Griffie opleidingen.

Wenst u meer informatie of wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul hier uw gegevens in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op!

NIEUWSBRIEF

We hebben regelmatig voordelige aanbiedingen. Schrijf je in en ontvang de aanbiedingen automatisch.

CONTACT

Bezoekadres: Beankick Botnische Golf 9A 3446 CN Woerden T +31 (0)348 712431 M +31 (0)6 38 538 917 E info@beankick.nl KvK: 63847876 Nassaukade 45 3441 AC Woerden