[searchandfilter id="149"]

Skype voor Bedrijven

Skype voor Bedrijven – ofwel Skype for Business, voorheen Microsoft Lync – richt zich steeds meer op de conference- en webinar markt. Lync werd veel gebruikt door (internationale) corporates voor beeldcommunicatie binnen het eigen bedrijf. Skype voor Bedrijven is niet hetzelfde als ‘gewone Skype’. Er zijn veel meer mogelijkheden, de belangrijkste optie zij het professioneel vertonen van PowerPoint presentaties, video’s en uitvoeren van polls.

Skype voor Bedrijven kan een interessante optie zijn omdat het relatief goedkoop is en een strakke interface heeft. Bovendien kennen veel gebruikers de interface van de ‘gewone Skype’: dat voelt heel vertrouwd aan. Dat kan een voordeel zijn wanneer je deelnemers, klanten of leads bijvoorbeeld, nog niet erg gewend zijn aan webinars.

Binnen Office 365 kan Skype voor Bedrijven gekoppeld worden aan MS Outlook waardoor vergaderingen eenvoudig zijn te plannen en beheren.

Er zijn echter ook beperkingen aan Skype voor Bedrijven: er zijn nogal wat configuratie-eisen voor de deelnemers. Zo is bijvoorbeeld de responsiviteit beperkt op Apple-apparatuur (bijvoorbeeld de IPad). Daarnaast zijn de interactieve mogelijkheden beperkt tot eenvoudige polls en een enkelvoudige chat.

Ga voor zakelijke webinars professioneel aan de slag. Dat betekent dat je moet letten op:

  • vooraf verzorgen van professionele communicatie naar de doelgroep
  • werken met een draaiboek en script
  • voldoende interactie
  • training van de gastsprekers
  • CTA en communicatie na afloop.

Werkt jouw onderneming bij voorkeur met Microsoft applicaties? Dan is Skype voor Bedrijven zeker een optie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Beankick helpt je op weg om zelf met Skype voor Bedrijven te starten of helpt je op weg bij je eigen opzet van strategische marketing met live beeldcommunicatie.

 

 

 


Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op!

NIEUWSBRIEF

We hebben regelmatig voordelige aanbiedingen. Schrijf je in en ontvang de aanbiedingen automatisch.

CONTACT

Bezoekadres: Beankick Botnische Golf 9A 3446 CN Woerden T +31 (0)348 712431 M +31 (0)6 38 538 917 E info@beankick.nl KvK: 63847876 Nassaukade 45 3441 AC Woerden