[searchandfilter id="149"]

Online meetings & conferencing

Steeds meer bedrijven kiezen voor slimme oplossingen voor samenwerken en vergaderen.  Er zijn verschillende tools die online vergaderen & conferencing mogelijk maken: Skype kan een oplossing zijn en Google Hangouts wordt ook steeds vaker gebruikt. Voor professioneel gebruik biedt Adobe Connect een goede en betaalbare oplossing.

Online meetings en vergaderingen
Online meetings en vergaderingen hebben zo hun ‘eigen mores’.  We noemen er een paar:
– Strakke begin- en eindtijd
– Strakke agenda
– Heldere doelstelling, bij voorkeur één primair doel per meeting
– Sleutel tot een succesvolle meeting: interactie en betrokkenheid van de deelnemers!

Voordelen
Online meetings besparen tijd en geld, die ligt voor de hand. Maar er zijn meer voordelen:
– Meetings zijn korter en meer resultaatgericht
– Frequent en ad-hoc in te plannen, juist als niet iedereen bij elkaar op kantoor zit
– Meetings kunnen worden opgenomen, altijd handig!
– Veel slimme tools beschikbaar: polls, whiteboard, brainstormsessies, werken in subgroepjes, samen werken in een document.

Tips
– Minder dan 10 deelnemers? Zet alle camera’s open, er is goede interactie mogelijk! Maak als voorzitter gebruik van de interactiemogelijkheden: dit verhoogt de betrokkenheid van de deelnemers met factor 10!
– Meer dan 10 deelnemers? Op dergelijke bijeenkomsten draait de meeting vaak om een presentatie. Zorg dat alleen de presentators in beeld zijn. Bedenk goed wat er verwacht wordt van de deelnemers: en zorg dat zij hun betrokkenheid kunnen uiten in bijvoorbeeld een chat of poll.

Powerpoint Alert!
Handig natuurlijk, je verhaal opbouwen aan de hand van een Powerpoint presentatie. En af en toe, en kort en bondig, ook niets mis mee natuurlijk. In de praktijk zien wij echter téveel meetings (alleen) om een Powerpoint presentatie draaien! De sleutel tot een goede meeting is betrokkenheid van de deelnemers: Powerpoint kán een funest effect hebben op de betrokkenheid. En wanneer je wel een Powerpoint gebruikt: ‘dwing’ jezelf om de drie tot vijf sheets een interactie met de deelnemers te plannen: een vraag of poll bijvoorbeeld. Anders is de kans groot dat je deelnemers bezig zijn met Facebook of een recept voor het avondeten terwijl jij hard je best doet op je verhaal!

Adobe_ConnectAdobe Connect
Zoek je een professionele oplossing met meer mogelijkheden? Adobe Connect is een van ’s werelds snelst groeiende oplossingen op het gebied van web conferencing.

  • Adobe Connect werkt platform-onafhankelijk (Windows, Android, Apple) en is bruikbaar op alle devices
  • Eindeloze mogelijkheden voor delen van documenten, bureaublad, direct notuleren, maken van opnames
  • Er kunnen veel webcams tegelijk open staan zodat je elkaar kunt zien
  • Veilig in gebruik

Het meest praktische voordeel van Adobe Connect  is dat je de vergadering goed kunt voorbereiden en regisseren. Je kunt alles vooraf plannen en klaarzetten. dat maakt dat – na wat oefening – Adobe Connect  handig is in gebruik en een vergadering heel ‘smooth’ verloopt. Zeker wanneer je professioneel wilt samenwerken met externe partijen werkt Adobe Conenct erg prettig.

Wat biedt Beankick?
– Advies en begeleiding* wanneer je met bedrijf wilt starten met online vergaderen
– Implementatie van de gekozen tool
– Training en begeleiding van het team
– Outsourcing: laat Beankick je vergaderingen organiseren en hosten.

*Beankick adviseert en werkt platform-onafhankelijk. Adobe Connect is slechts één van de mogelijkheden. Misschien past bij jouw bedrijf een heel andere tool.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Onze ervaring is dat een live demonstratie veel inzicht kan geven. Een live demonstratie is online: we nodigen je uit om deel te nemen aan een virtuele meeting! Wil je graag een demo? Neem snel contact met ons op!

 

 


Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op!

NIEUWSBRIEF

We hebben regelmatig voordelige aanbiedingen. Schrijf je in en ontvang de aanbiedingen automatisch.

CONTACT

Bezoekadres: Beankick Botnische Golf 9A 3446 CN Woerden T +31 (0)348 712431 M +31 (0)6 38 538 917 E info@beankick.nl KvK: 63847876 Nassaukade 45 3441 AC Woerden