[searchandfilter id="149"]

Live demonstratie Online Meetings – Schrijf je nu in!

Op donderdag 15 september van 9.00 uur tot 9.45 uur organiseert Beankick weer een demomeeting.

Doe mee!
Heb je ooit al eens ervaren hoe het is om mee te doen aan een online meeting? Heb je voor jullie bedrijf wel eens overwogen of het niet slimmer kan met al dat heen- en weer gereis voor meetings en vergaderingen? Dit is je kans om het zelf of samen met collega’s live te ervaren! Bijna alle deelnemers vinden het achteraf niet alleen leuk, maar vooral een nuttige en bijzondere ervaring.

Online meetings en vergaderingen
Online meetings en vergaderingen hebben zo hun ‘eigen mores’.  We noemen er een paar:
– Strakke begin- en eindtijd
– Strakke agenda
– Heldere doelstelling, bij voorkeur één primair doel per meeting
– Sleutel tot een succesvolle meeting: interactie en betrokkenheid van de deelnemers!

Voordelen
Online meetings besparen tijd en geld, die ligt voor de hand. Maar er zijn meer voordelen:
– Meetings zijn korter en meer resultaatgericht
– Frequent en ad-hoc in te plannen, juist als niet iedereen bij elkaar op kantoor zit
– Meetings kunnen worden opgenomen, altijd handig!
– Veel slimme tools beschikbaar: polls, whiteboard, brainstormsessies, werken in subgroepjes, samen werken in een document.

Tips
– Minder dan 10 deelnemers? Zet alle camera’s open, er is goede interactie mogelijk! Maak als voorzitter gebruik van de interactiemogelijkheden: dit verhoogt de betrokkenheid van de deelnemers met factor 10!
– Meer dan 10 deelnemers? Op dergelijke bijeenkomsten draait de meeting vaak om een presentatie. Zorg dat alleen de presentators in beeld zijn. Bedenk goed wat er verwacht wordt van de deelnemers: en zorg dat zij hun betrokkenheid kunnen uiten in bijvoorbeeld een chat of poll.

Powerpoint Alert!
Handig natuurlijk, je verhaal opbouwen aan de hand van een Powerpoint presentatie. En af en toe, en kort en bondig, ook niets mis mee natuurlijk. In de praktijk zien wij echter téveel meetings (alleen) om een Powerpoint presentatie draaien! De sleutel tot een goede meeting is betrokkenheid van de deelnemers: Powerpoint kán een funest effect hebben op de betrokkenheid. En wanneer je wel een Powerpoint gebruikt: ‘dwing’ jezelf om de drie tot vijf sheets een interactie met de deelnemers te plannen: een vraag of poll bijvoorbeeld. Anders is de kans groot dat je deelnemers bezig zijn met Facebook of een recept voor het avondeten terwijl jij hard je best doet op je verhaal!

Live demonstratie online meeting
In de demonstratie komen aan de orde:
– Techniek en praktische voorwaarden
– Hoe werkt online vergaderen in de praktijk
– Voor- en nadelen van online samenwerken en overleggen
– Hoe kun je starten?
– Vragen van deelnemers.

Zelf de rol van voorzitter uitproberen?
Voor een beperkt aantal deelnemers bestaat er de mogelijkheid om zelf de rol van voorzitter uit te proberen. Je krijgt dan ‘andere rechten’ waardoor je bijvoorbeeld anderen aan het woord kunt laten of tools kunt inzetten.  Wanneer je dit wilt moet je in het bezit zijn van een webcam en headset met microfoon. De headset is belangrijk vanwege de kwaliteit vanwege het geluid en dat jouw omgevingsgeluid niet storend is voor anderen. De webcam en headset moeten werken met Skype – in dat geval werkt het ook bij de demo. Wanneer je dit wilt kun je dit aangeven op het inschrijvingsformulier.

Hoe werkt het?
Je doet mee vanaf je eigen werkplek. Je hebt een laptop, IPad, tablet, Mac of PC nodig.

Wanneer:
De eerstvolgende demomeeting is gepland op:  donderdagmorgen 15 september om 9.00 uur.

Kosten:
Deelname aan de demomeeting is gratis.
Heb je nog vragen? Laat het ons weten! bel: 0348-712431 of mail info@beankick.nl

Inschrijven:

Ik doe mee als kijker/luisteraarIk doe graag mee als voorzitter

 

Wil je zien hoe het niet moet?
Natuurlijk gaan er ook verhalen de ronde hoe online meetings slecht kunnen aflopen.. kijk maar naar dit grappige filmpje.. dan weet je in ieder geval hoe het niet moet!NIEUWSBRIEF

We hebben regelmatig voordelige aanbiedingen. Schrijf je in en ontvang de aanbiedingen automatisch.

CONTACT

Bezoekadres: Beankick Botnische Golf 9A 3446 CN Woerden T +31 (0)348 712431 M +31 (0)6 38 538 917 E info@beankick.nl KvK: 63847876 Nassaukade 45 3441 AC Woerden